O nama

Delatnost

EKO BRVNARE su firma koje se bavi izgradnjom kuća i vikendica, turističkih objekata (apartmani, etno-sela, restorani), baštenskih paviljona – hladnjaka, realizujući Vaše ideje, ili nudeći sopstvena rešenja. Specijalnost su nam brvnare – drvene montažne kuće.

Ovaj tip gradnje se odavno primenjuje u razvijenom zemljama, a poslednjih decenija je sve popularniji i kod nas. Ovde moramo staviti malu ogradu na „poslednjih decenija“ i osvrnuti se na tradiciju, naročito u planinskim predelima poput Tare i Zlatibora, gde su se vekovima gradile upravo kuće od drveta.

Pored dostupnosti, izolaciona svojstva drveta su od davnina bila jedan od glavnih motiva za korišćenje ovog materijala pri izgradnji kuća. Drvene kuće su pružale ugodnu toplinu zimi i prijatnu svežinu leti. Čak i nakon industrijalizacije, kada su i ljudi u ovim sredinama prešli na gradnju od čvrstih materijala (cigla i beton), skoro u svakom domaćinstvu se zadržao neki „kućerak“ – stari vajat, koji su domaćice koristile za čuvanje mlečnih prerađevina.

Znamo da je mleko daleko „osetljivije“ na temperaturne promene od ljudi, pa ako su kuće i sudovi od drveta prava sredina za čuvanje ove namirnice, koliko tek blagodeti donose ljudima…

Oslanjajući se na iskustva starih (zašto menjati ono što je dobro?) i kombinujući ih sa savremenim načinom obrade i pristupom u dizajnu i projektovanju, napravili smo savršen spoj tradicije i modernog.

Uzimajući najbolje od oba, izgradili smo sopstveni stil koji je rezultirao visokokvalitetnom gradnjom kuća, koje u sebi objedinjuju duh prošlosti i tradicije kao i usklađenost sa prirodom sa jedne strane, sa zahtevima savremenog čoveka za udobnošću, komforom, funkcionalnošću i estetikom sa druge

 

Zašto nama poveriti gradnju?

  • Zato što će Vaš objekat graditi tim profesionalaca u kome su ujedinjeni visoko obrazovanje i iskustvo.

  • Zato što naše usluge obuhvataju u potpunosti zaokružen proces gradnje, počev od pribavljanja građevinske dozvole (posedujemo iskustvo kada je u pitanju gradnja na teritoriji nacionalnih parkova), kompletnog inžinjeringa, izgradnje objekta, te svih zanatskih radova (postavljanje elektro i vodo instalacije, ugradnja podnog grejanja i dr.)

  • Zato što se možemo prilagoditi Vašim potrebama, željama i mogućnostima, te ponuditi izgradnju objekta do onog stepena završenosti koji Vama najviše odgovara.

  • Zato što ćete dobiti objekat vrhunskog kvaliteta materijala i izrade.

  • Zato što ćete na startu znati ukupne troškove

  • Zato što ćete gratis dobiti kompletan projekat potreban za pribavljanje građevinske dozvole.

  • Zato što svakom projektu prilazimo maksimalno profesionalno i za nas ne postoje „veliki“ i „mali“ projekti, bez obzira gradite li etno-naselje ili hladnjak u dvorištu.

  • Zato što je zadovoljstvo klijenta naš imperativ i baza na kojoj gradimo i održavamo svoj ugled.